kolmapäev, 19. august 2009

Avokaadofarm

No nii, ega polekski viitsinud täna uuendusi üles panna, aga papsi nõudmisel siis tuleb uut- huvitavat teile. (loodetavasti)

Kolm kuud oleme juba aussis chillinud.... iga päev on töö, töö, töö. Hommikul 5.30 üles ja algab sõit farmi poole. Töö lõppeb 15.30. Pole õnneks nagu mõnes farmis, kus tööpäevad on pikad 12 h või rohkemgi veel.
Esimesel päeval saadeti meid poole päeva pealt koju, kuna sadas vihma ja kõik olid läbimärjad. Nimelt saadeti meid kohe lahinguväljale korjama. Kõigepealt õpetati kuidas ATV-ga sõita ja cherrypickeritega (korvtõstukiga) manööverda. Ma üldse ei teadnud mis asjad need ongi, öeldi et peab puu otsast korjama. Ma siis, et pole probleemi, ma kõrgust ei karda. Nüüd siis peangi tüdrukutest ainukesena puu otsas jõlkuma, kuna teised kardavad ja ei oska masinaga sõita. Mul on tilluke tõstuk, poistel on suuremad ja lähevad kõrgemale välja.... Lahe on tegelt. Algul vaatad, et ei saa mõnda avokaadot kätte, aga siiski õnnestub- pole me nii koba midagi. Eriti hea on siis kui tuleb tugev tuul. Ulatad hädavaevu mõne avokaadoni ja siis tuul viib selle veel kaugemale. Tugeva tuulega ei tohi me korjatagi, poiste masinad võivad kohe küllili lennata, koos poistega muidugi :D. Poisid siin vahepeal loobivad üksteist mädanenud avokaadodega või siis poksidav cherripikkeritega. No jah :D
Algul vaatad, et puu otsas polegi ühtegi, sest nad on rohelist värvi. Aga sukeldud puu sisse ning ohh- tohhhuiiaaa i ba bolsee! :D Silver siin algul protestis, et talle ei maitse avod. Aga kästi panna röstsaia peale ja soola natuke, superhead, proovige!

ATV kiiruse piirang on muidu 20 km/h. Silver sai juba 65 km/h kätte ja ma sõitisn 45-ga. Lahe! Muidugi panin põõsasse kah, aga mis sellest. Ühes kohas on meetrised pidurdusjäljed- ups noh! Kahjuks siis ei saa kihutada kui ATV taga on käru, mille sisse korjame avosid.

Peale meie on seal veel üks päkpäkkerite paar. Poiss Jason on inglismaalt ja Sarah pärit Hong Kongist. Üks poiss Muhhamed on Malaisiast ja vanem daam Maria Itaaliast. Ülejäänud 4-5 meest on kohalikud. Farm kuulub hoopiski kohalikele, aga Tuula ja Tauno on seal mingid ülemused vms. Ja kui vaja siis Tauno parandab masinaid.
Esmaspäeval oli terve päev ilus ilm, kõik korjasid ning lõpuks olid kõik kärud ja suured kastid puuvilja täis. Seega eilne päev ainult pakkisime. Siibri viskas ette. Ja see on alles teise nädala algus..... Täna saadeti jälle korjama. Vihma ei sadanud, aga puud olid nii märjad, et me kõik olime läbimärjad. Vastik! I was so pissed off. (ma olin nii vihane). Õnneks võtsin teised riided kaasa ja sain ära vahetada. Juuksed olid ka mütsi alt märjad. Aga pärastlõunal paistis päike ja lehed olid kuivanud.

Jäätisemüügist siis niipalju, et tegelikult tundub see normaalsem töö, kui farmis orjamine! Laupäeval olime mõlemad jalgpallimatsil, erinevate autodega. Pühapäeval läksin mina ühe naise Bettyga Wanneroosse. Ehk siis mingi 45 km linnast väljas, Joondaloopi lähedal. Sealt 10- 15 minutit sõitu ja oledki farmis. Anyway ma olin Wanneroo Raceil, kus sõitsid võidu igasugused võidusõiduautod. Sõitu ise muidugi ei näinud, kuna pidin jätsi müüma. Õnneks polnud nii kiire, kuna raffast oli vähe ja vihma sadas. Tagasisõites nägin lõpuks ometi ka kängurusid, viite vähemalt. Nii nunnud. Muidu kasutame töölesõiduks kiirteed. Aga eile tulime tagasi sealt samalt kõrvalteelt- loodus, hobused, pargid, põllud, kängurud. Kui mõni päev on ilus ilm, siis tuleme jälle sealt läbi ning teeme pilte.
Silver aga sõitis pühapäeval tänavatel ringi, rikkas kandis- Scarborough Beatchil, kus majade hinnad algavad 1 miljonist dollarist. Nice! Nädalavahetusega teenib rohkem kui 5 päeva farmis orjates. Mida kuradit me sinna farmi siis üldse ronisime, kui see isegi ei lähe viisapikenduse alla! Buuuuuuu!

Lõpetuseks niipalju, et meie kass Kitten kadus ära. Juba 2 nädalat on kadunud, ei tea mis temaga juhtus.... Peab uue kassi võtma, aga tegelikult tahaks koera kah!
Saux.

2 kommentaari:

  1. Kui see farmi töö ei lähe viisa alla ning sakib sajaga, siis miks te seal üldse olete? Ma tean palju mõnusamaid viise, kuidas aega surnuks lüüa;) Näiteks hullata vähe ämblikutega. Ma proovisin, lõpetasin kiirabis ka :D

    VastaKustuta
  2. Kle ma ka aru ei saa... aga ausalt öeldes ma nägin täna hiiglama suurt ämblikku, enam ei julge puu otsa ronidagi, lõpetan ka kiirabis nagu sa :D:D

    VastaKustuta