neljapäev, 24. juuni 2010

Kommid

Väike teema sellest kuidas valmistatakse komme. Kesklinnas on pood, kus klientide silme all tehakse täiesti uskumatuid maiustusi. Lõpuks oli meil võimalus kõik pildile saada, kuna enam ei pea suurt aparaati kaasa tassima, vaid pistan väikese käekotti. Vaatasime juba tükk aega kuidas nad üritavad kommi sisse kirjutada It`s a Boy, kui lõpuks tuli meelde et saame ju pilte ka teha!
Tähed siis moodustatakse nii, et võetakse näiteks sinist värvi kommiriba ja pannakse see valge riba peale. Te niikui nii ei saa aru, mida mõtlen, seda on raske seletada. Iga täht tuleb moodustada omamoodi ja tuleb ka mõelda sellele, et tähed valetpidi ei lähe. Muidu võib välja tulla- It´s a Yob näiteks. Igaljuhul lõpuks pannakse ribad üksteise peale, keeratakse rulli, kaetakse valge, siis sinise ribaga. Ja hakatakse seda venitama, nii peenikeseks, et tulevad õige suurusega ümmargused „pulgad“ ja need tehaks katki- väikesteks kommideks.
Suur kommitükk on sooja pliidi peal, millel on 100 kraadi ja teine laud on tavaline- toatepmeratuuril, kus siis need kommipulgad natuke jahtuvad, et saaks hakata tükeldama. Lisaks kirjutamisele, teevad nad ka erinevaid pildikesi kommide sisse- näiteks koala, süda, happyface jne. Omanik ütles, et ta õppis seda kunagi oma vanaisa pealt. Siis lukustas ennast 6 kuuks kuuri ja hakkas ise katsetama.
Igakord läheme sealt poest mööda ja vaatame suu ammuli kuidas neid tehakse. Lisaks saab neid alati maitsta kah! Mmmmmagus!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar