esmaspäev, 27. detsember 2010

Jõul 2010

Hei hei. Meie tähistasime jõule Eesti kalendri järgi ehk siis 24-ndal. Töölt sai 24 ja 25 vabaks, aga 26 pidi juba tagasi tööl olema ja töötame kuni 30 kaasa arvatud. Peale seda on 5 vaba päeva, millega ei oska hetkel midagi pealegi hakata. Ja teine põhjus miks tähistasime pühi 24-ndal, sest Allan pidi 25 õhtul tagasi Kalgoorlies olema, et pühapäeval töötada. Nimelt tema sõidab meil pidelalt Kalgoorlie vahet- küll jäätiseautoga, küll oma autoga, küll läheb-tuleb rongiga või üldse lendab kohale. Ja arvata on, et Great Eastern Highway`st on tal tõsiselt kopp ees. Viimasel ajal ongi ta rohkem seal pesitsenud ja siis Perthi tulnud asju ajama ning muidugi jõule tähistama. Jõuame nagu ära harjuda, et Allan on ka kodus, siis järgmine hetk teda jälle pole ja harjud juba ümber, nohh et muidu ikka 1 inimene juures kellega arvestada vms...
Muide, aussid tähistavad jõule 25-ndal, millele järgneb Boxing Day, mis on ka väga tähtis püha.

Kuna plaanis oli tähistada jõule eesti söögiga (nüüd, kui meil see võimalus on), siis käisime läbi ka Poola poest. Nimelt sealt saab verivorsti, seajalgu ja värsket leiba. Vene pood on rohkem selline kust osta kohukesi, tatart, kruupi jm igapäevaseid asju. Laualt ei puudunud hapukapsas, kartul, ega ka verivorst pohlamoosiga. Sülti ei viitsinud seekord teha, seda alles valmistasime kuu aega tagasi. Küpsetasime ka sinki. Kuna Glenil on nii mõneski kohas käpp sees, siis saime lihuniku juurest tasuta liha. Algus pakkus ta päris suurt tükki, millest oleks jatkunud 20-nele inimesele. Palusime hoopis 2 väiksemat, et siis vana aasta õhtuks ka üks ära küpsetada. Kokkuhoid liha pealt missugune! :) Silver siin mainis et viinamarjad hakkavad valmis saama, et peaks raksu minema, mille peale Glen ütles, et pole vaja. Tal jälle „käpp sees“. Üks naine pidi tooma viinamarju nii palju kui vaja, et siis toob meile ka. Täitsa sobib, jääme ootama!!! Muidu peab raksu minema... hehee.
Suure pai peaks tegema Silverile, kes pool päeva köögis küpsetas ja need maitsvad road valmis tegi. Ning ka Annele, megahea küpsisetordi ning salati eest. Meie Allaniga aitasime ainult kartulit koorida, kokkamine pole meie teema... onju Allan??!! :)

Kui nüüd kingitustest rääkida, siis kingitusi oli ikka tohutult palju selle pisikese kuusepuukese all. Kuusk ei paistnud enam kinkide vahelt väljagi. Inimesi nagu siin majas ei elagi, aga kõigile oli oma 4 kingitust ja nii see kuhi kasvas. Ma loodan et kõik jäid kinkidega rahule. Meie igaljuhul saime täpselt sellised asjad, mis jõuluvanale kirjutasime :) Tundub et ipod oli sel aastal populaarne kink..., kellele uus telefon, kellele Guessi kott. Ma saan nüüd ka uhkustada oma esimese firma käe- ja rahakotiga. Pole raatsind esiteks osta selliseid asju ja teiseks on väga nõmedad sellised riided- kotid-asjad, kus on suurelt peal Armani, Gucci või jumal teab mis. Aga see kott mulle täitsa meeldib...!
Mel nägi meie kinkide pakkimisega hullult vaeva. 5 inimest ja igaühele paar suurt karpi- muidugi jäätisemixi karpi. Tore, me saime jõuluks jäätisemixi??!! Ei, ei! Kastide sees oli omakorda kõik kingitused eraldi pakitud. Ja täpselt need mis tahtsime- aga sellest järgmistes blogides, kui mõningad kingitused on reaalselt teostatud.... Ace ja Zac kinkisid Silverile ja Allanile pumppüssid. Igaljuhul „mehed“ oleks nagu tagasi lapsepõlve sattunud.... saadaks nad heameelega ülemuse juurde lastega mängima. Saavad tulistada üksteist nii palju kui tahavad... Isegi BlackJack sai paar kingitust. Ta oli vaheapeal VIP kass oma uue kaelarihmaga. Aga ta suutis selle kohe õues ära kaotada. Peab jõuluvanalt uue paluma, ehk saadab??

Jõuluks saabus kohale kauaoodatud suvi ning viimastel päevadel on temperatuur tõusnud mõnusa 40-ne kraadini. Täna oli suisa 46! Detsembri alguses oli vahepeal nii-nii külm, et pidin välja kookima soojemad riided. Tekkis küsimus, et kas saabus suvi või talv? Siis vahepeal nagu viskas jälle üheks päevaks 36e kraadini ja tagasi 24 peale. Üks ööse külmetasin Motorplexil ning temperatuuri näitas siin 11 kraadi, Eestis -11. Imelikul kombel tekib just õhtuti nii tugev tuul, nagu saabuks torm. Aga hommikuks on tuul jällegi vaibunud ja palavus tapab. Idarannikul sadas isegi lund. Oleks tahtnud heameega sinna lennata ja lumes püherdada. Aga kõige hullem mis seal idas toimub, on uputused. Täiesti kohutav! Meie osariigis oli ka uputus Carnarvoni linnas. Perthist 900 kilomeetrit põhja pool. Inimesed on majadest ja asjadest ilma, ilusad jõulud või mis...?!

Lõpuks ometi saabus ka nn rannailm- kes siis 25 kraadiga randa läheb?? Ookeanis supelda oli täitsa mõnus ning jahutav. Olime juba unustanud kui võimsad need lained on- niidavad ikka täitsa jalust maha.

Jõuluuudised kirjutatud, ilusat vana aasta lõppu!
Tervitavad lapsed

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar