pühapäev, 13. veebruar 2011

Delfiinid

Jõuludeks kinkisid Mel&Glen meile kinkekaardi delfiini kruiisile. Ma küsisin kunagi Gleni käest, et kuhu on mõtekam minna delfiine vaatama, kas Rockinghami või Mandurahisse. Glen haaras ideest ja niimoodi me selle jõulukingi saime. Ise veel vastas nii: It was the only time I actually listened to you, Piret! Hahaa!! Et siis eesti keeles- see oli ainuke kord kui ma, Piret, sind üldse kuulasin!

Tõusime üles väga vara, et 8.30 kohal olla. Rockingham asub 40 kilomeetri kaugusel Perthist. Kruiis pidi kestma u 2 tundi. Paari minuti jooksul peale sadamast lahkumist nägimegi juba delfiine. Tavaliselt rändavad nad gruppidena. Kas on 2 või rohkem kaupa grupis. Üks delfiinigrupp vaadatud, sõitsime otsima neid järgmisest lahest. Kas teatsite, et delfiinid magavad- hõljudes vee peal ning panevad ühe silma kinni. Nad magavad ükskõik millal, olenevata ööst või päevast ning neile piisab paarist minutist?!
Meie paadike oli selline kiirkaatri moodi ning liikus ikka pärist kiiresti. Nooremad olid muidugi ekstaasis- kiiremini, kiiremini! Aga meie taga olevad vanemad inimesed hoidsid kõvasti kinni ja lootsid et see sõit kiiremini läbi saaks.

Pilte oli kogunenud juba sadu. Kui laeva kapten ütles, et teeme asja huvitavamaks. Hakkame ringis sõitma ning loodame, et delfiinid tulevad selle mänguga kaasa ning hakkavad paadi tekitatud lainetes hüppama. Delfiinid haarasid õlekorrest! See oli lihtsalt väga fun vaatepilt! Delfiinid nautisid täiel rinnal hüppamist, tehes õhtus mitmeid keerde. Hoidsin fotokat lihtsalt nupu peal ja kaadreid tuli sekund sekundi järel. Ütlen ausalt, väikse fotokaga pole seal midagi teha. See ei jõua reageeridagi kui delfiin on juba ammu kaadrist läinud. Kõige parem oli jälgida kuidas vanamutt õpetas vanameest pildistama. Vanamees siis solvus selle peale ja andis mutile fotoka, et nähh tee ise, kui saad!! Soovitasime hakata pilti tegema 2 sekundit enne kui delfiin hüppab, siis ehk saab pildile kah!

No nii, mida me ülejäänud tunnike siin ookeanil teeme?? Veel pilte delfiinidest? Aga giid ütles, et näitavad meile veel paari huvitavat kohta. Nagu paekivi saareke, ning linnusaar, kus pesitsevad mitmed linnud.
Ühesõnaga see reis oli supertore. Ei olnud ainult igav väljasõit. Kui vaalade chekkamiseks peab laeva mootori välja lülitama ja ootama, et näha vaalu. Siis delfiinid nautisid kaatriga kaasa ujumist ning lainetes hüplemist... arvasin et tuleb samamoodi oodata vaikuses, et neid näha. Seal samas asub Penguin Island, millele saab ligi ka jalgsi, läbi rinnuni vee. Või siis maksad paariminutilise sõidu eest 17,50 AUD. Kui alguses oli plaan sinna minna, siis pärast mõtlesime, et pole mõtet- seal pisikesel saarel pole midagi teha. Ning meile öeldi, et pingviine ei pruugi nähagi! Tehakse väljasõite, et pildistada ka merelõvisid, kes pesitsesid kõrval saare peal. Ma zoomisin nad sisse ning tegin pilte.
Läksime hoopis chekkama Rockinghami randu, mis on superilusad. Nüüd tean, et selleks ei pea sõitma Albany`sse. Samasugused rannavad asuvad vaid 45-minutilise autosõidu kaugusel!

Niih mida edasi teha- kas tagasi koju või edasi Mandurah`i? See linnake asub Rockinghamist edasi u 30 kilomeetri kaugusel. No kui me juba siin oleme, siis 30 km sinna ja tagasi, miks mitte? Silver küsib mitu korda, et mis seal Mandurahis teha on? Miks me sinna üldse läheme?? Oma targast raamatust ma midagi välja ei lugenud seega infopunktist saime nii mõndagi teada.

Seal asub selline huvitav linnaosa, kui nii võib nimetada- Veneetsia kanalid. Paarikümne miljonilised korterelamud on püstitatud täpselt kanalite juurde, nagu Veneetsias ning mõned elanikud saavad koju ainult paadiga. Need pidid olema enamuses miljonäride suvekodud. Meile tundusid nad kõik tühjad olevat.... Vaatasime veel natuke linna peal ringi, ise jäätist süües. (nagu tööl seda küllalt ei saa :D!)
Kokkuvõtteks on Mandurah ja Rockingham väga ilusad linnad! Elaks isegi seal, kui need Perthile lähemal asuksid.... Soovitan soojalt neid külastada!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar