esmaspäev, 4. jaanuar 2010

Kui kuumus lööb jalaga näkku


Tere kõigile,
Loodan, et teie vana aasta vahetus ilusti uue vastu. Meie läksime vana-aasta õhtul Aaroniga peole, kuhugi tema sõbra juurde. Seal olid kõik võõrad inimesed, nii et otsustasime minna Perthi kesklinna. Jõe ääres oli suht tuuline ja see meenutas nagu Merivälja muuli juures olemist. Kell sai 12 öösel ja mida polnud, oli ilutulestik. Tuli välja, et see keelati ära tuleohu tõttu. Ainukesed kohad kus rakette lasti- Burswoodi Entertainment Centris ja Ascotis. Ascotis toimuvad hobuste võidusõiduajamised. Algul mõtlesime, et suundume kohe Burswoodi poole, aga ei. Pärast ikkagi läksime sinna kasiinosse ja rahulikult vaatame ringi. Ei mäletagi mida omavahel ütlesime, tuli lause eesti keeles vastu. Ehh? Normaalne. Saime tuttavaks nelja eestlasega, kes on siin olnud alles 3-4 kuud. Sattusime lobisema ja lõpuks jõudsime koju kella kolme ajal.
Ega see tuleohu hoiatus pole naljaasi. Meie maja tagant algab Swan Valley. Ehk siis kuulus Perthi viinamarjaistanduste- veini piirkond. Pühapäeva õhtul põles meie majast 15 kilomeetri kaugusel mets (mäeorg). Majad päästeti napilt, kuna kopterid kallasid õigel hetkel vett peale. Tuul ei tahtnud ka kuidagi järgi anda. Põles maha 1 kuur ja kellegi õuemööbel, aga see oli õnneks kõik. Mingi väike metsapõleng oli veel siinsamas, aga see likvideeriti kiiresti. Suurem põleng toimus nädal tagasi Toodyay linnas, Perthist 100 km kaugusel. Seal põles maha 38 maja ning inimesed on kodutud. Karm värk. Kui siin on põlengute oht suur, siis idakaldal uputab. Kuidas saab niimoodi olla? Miks ei võiks olla kõik tasakaalus???
Kui Eestis on suured lumehanged, siis meil on sooja tavaliselt +35 +41 kraadi (viludas) ja taevas pole ühtegi pilve. Ning kui tahame minna randa päevitama ja suplema, ilmuvad taevasse pilved ja päike kaob nende taha! Nagu mingi needus.
Öösel pole toas õhku, ventikas töötab kogu aeg. Akent lahti ei saa teha, kuna sealt tuleb igasugust müra- autod sõidavad ning need lennukid teevad põrgumüra. Kuigi nüüd juba harjunud sellega- ei pane neid enam tähelegi. Pesu kuivab õues maagilise 10 minutiga, normaalne onju? Selle nädala lõpuks läheb ilm külmaks- lubab mingi 28-30 kraadi!!

Maja omanik käis samuti meil külas. Me raporteerisime kinnisvarafirmasse, et naabri aed kukkus maja peale. Oleks peaaegu köögi aknast sisse kukkunud. Maja omanik sai sellest teada 2 nädalat hiljem ja hoopis sellise loo, et- Kitchen window missing! Sellist asja me küll sinna ei kirjutanud. Kuna need töötajad ei tea asjast tuhkagi, igakord pidi mingi jama nendega olema, siis tuli ta isiklikult kohale. Norm tüüp tundus olevat, lubas isegi kassi võtta! Jess, me siis toome Blackjacki koju paari nädala pärast!
Kui kuumus välja arvata, siis meile endiselt meeldib siin- tegelikult sellega harjub ära. Ja kui ma poleks oma näpust salati sisse liha lõiganud, oleks elu ka ilusam, aga ei kurda! Juhtub!
Edu teile lumehangedes suplemises! Piret, Silver, Urno.

3 kommentaari:

  1. Hähh, ega meil siin ka halb pole. Lund muudkui sajab ja sajab, väga ilus. Jalakäija elu on kui lillepidu. Kunagi ei tea ette, millises hanges homme istud. Tore. Traktorid hoolitsevad vähemalt, selle eest, et autod saavad igale poole. Jalakäija ärgu nurisegu, et kogu lumi teedelt nende radadele lükatakse. :D
    Tänud ilusate soovide eest ja Piret, Su saadetud päike on kuskil sõnumgia kaduma läinud...

    VastaKustuta
  2. no ma pean siis uuesti päikest saatma, loodan et seekord kaduma ei lähe :P
    ma juba igatsen natuke lund ja külma õhku... saada talvepilte ilusast lumest :)

    VastaKustuta
  3. Ma muudkui plaanin minna pildistama, seni tulutult, aga varsti teen ära ja siis saadan.
    mulle lumi muidu meeldib, aga seda muudkui sajab ja sajab ja sajab...

    VastaKustuta