teisipäev, 9. märts 2010

Elu-olu hetkel (täiendatud)

Ahoi. Nonii, vaheapeal oleme kõvasti tööd teinud. Eelmine nädalavahetus toimusid mingid pesapalli võistlused, nimeks teeball, mis kestsid 3 päeva. Laupäevast kuni esmaspäevani. Esmaspäeval oli meil püha ja muidugi meile tähendas see tööpäeva. Teeball on põhimõtteliselt sama nagu pesapall, ainult plats on väiksemate mõõtmetega, sest seda mängivad lapsed. Igal hommikul pidime kell 7.30 juba platsis olema. Silver ütles, et näidake mulle seda idiooti, kes kell 7.30 hommikul jäätist tahab? Nojah, mõnele idioodile müüsime kell 8 hommikul jäätist. Pühapäeval Glen saatis mind motoplexile, mis muidugi tähendas seda, et sain kell 1 öösel koju. Ning esmaspäeva hommikul jälle rõõmsalt kell pool 8 kohal, ainult, et Uncle Glen magas sisse ning jõudis hiljem, hahahaa. Algas jällegi Footy hooaeg, ning poisid on käinud mitmel jalgpallimatsil juba jäätist müümas.

Teeme ühe asja selgeks- paljud ütlevad, et ohh te upute seal, kas vaja kummipaati saata? EI! See mis toimub idakaldal, ei puuduta üldse meid, kuna Austraalia on väga suur manner. Võrdluseks siis Auss vs Euroopa kaart. Umbes nii nagu Hispaanias ei ole ju samasugune ilm, nagu on Türgis. Idakaldal on hoopis teine tsüklon või mis iganes. Melbournis sadas isegi rahet. Kõik sealpool upuvad ja vihma kallab. Meil jätkuvalt kuiv ja kuum. Sooja on endiselt 25- 35 kraadi, päike lõõmab. Reedeks lubab isegi 39 kraadi. Paistab, et 40-kraadised päevad on möödas selleks suveks. Jumal tänatud, et olime nii targad ja tulime siiapoole pesitsema, sest siinpool ilm ei muutu nii kähku nagu idas!
Paljud küsivad, kas siin elu kallis, no mis ma oskan öelda? Eesti krooniga võrreldes on vist ikka kallis. Ma tean, et te ehmute ära kui hindu näete, aga nii need asjad poes maksavad. Kõige nõmedam on see, et kui ostad asja, mis maksab näiteks 4.98, siis sularahas peab ikka maksma 5 taala. Ühesendiseid ju pole, kõige väiksem on 5 senti. Kõik hinnad on austraalia dollarites. Kuna AUD on suht tugev hetkel, üle kümne natuke, siis võite hinnad korrutada 10-ga ja saate maksumuse kroonides.
Piim 3 liitrit 3,54
Sai 650 g 2,49
Muna 12 tk karbis 2,82
Karastusjoogid 0,5 pudel u 4 taala
Hapukurgid 2,79
Värske kurk 2,97 tk
Tomat 2,87 kg
Majonees 6,49
Jogurt 12 pakki 6,16
Hapukoor 400 ml 2,80
Juust 1 kg 8 dollarit
Pelmeenimoodi asjandused 5-10 taala pakk
Apelsinimahl 2 L, umbes 3 dollarit
Viinamari 3,75 kg, siis kui on allahindlus. Muidu maksab kuni 9 taala kilo.
Banaan 4,98 kg, muidu maksab 6-9 dollarit kilo
Redis pundis 1,98
Avokaado keskmiselt 3,5. tk Siis kui oli avokaadosid nii palju, et polnud kuhugile panna, ei tahtnud neid mitte keegi. Nüüd kui on isu, siis maksad end segaseks.
Kirsid 25 taala kilo- pidime pikali kukkuma, kui seda hinda nägime.
Liha ja kala on siin kallis. Kui eestis on kalapäevad ja saab terve lõhe 100-200 krooniga, siis aussis on võimalik saada 10-20 taalaga umbes 300 grammine tükike!
Siin ikka väärtustatakse farmereid, kalmehi ja karjakasvatajaid. Mitte nagu Eestis, kes saavad ainult sandikopikaid.
Shampoonid olenevalt margist kuskil 2-8 taala.
Hambapasta alates 4 taala. Ja ainuke tuntud valik, mis siin on, on Colgate.
WC- puhastusgeel 750ml 3,88
Nõudepesuvahend oleneb margist, alates 2 taala
Meestejuuksur 30 taala lõikus.
Riided- mõnikord saab asjad ka 10-20 taalaga kätte. Võrreldes keskmise palgaga, ei ole palju maksta ka 50 taala riide-eseme eest. Ostsin näiteks tavalised plätud, ainult 1 dollar paar. Kleidid on suht odavad, seepärast ma kogun nüüd kleite! Hinnaks 20-50 taala. Eestis algaksid hinnad alates 500st kroonist. No muidugi on kallimaid asju ka, aga sellistes poodides üritame mitte käia :D:D
Hetkel kõik, uudiseid rohkem pole, saux!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar