pühapäev, 4. aprill 2010

York

Tsau, alustaks siis sellest, et häid pühi nendele, kes seda tähistasid. Meil mööduvad kõik public holidayd töötades, nagu te juba teate. Pole mingit viitsimist, tahtmist ja aega tähistada jõule, munadepühi ja jumal teab mida. Long weekend algas neljapäeva õhtul ning isegi esmaspäev on siin püha. Kuna enamus inimesi sõidab selleks ajaks linnast välja, siis Glen saatis Rici Kalgoorlie`sse reede varahommikul. See linnake asub 600 km Perthist ning pool aastat tagasi oli Glenil 2 autot seal kohapeal. Kahjuks oli nii, et need viimased backpakkerid varastasid kõik raha ning lasid jalga. Mille peale Glen otsustas, et aitab ja tõi autod ära. Ric töötas seal rohkem kui aasta aega tagasi ja teab kuidas seal liigelda. Aga, mis juhtus? Poiss oli kuskil 260 km Perthist ning kuumutas mootori üle. Kui auto hakkas jamama, sõitis ta ikka edasi. Ei vaadanud ta mootori temperatuuri ega midagi. Seal kolkas polnud ka levi ning pidi hääletama 40 km kuhugi suurema küla suunas, et Glen kätte saada. Telliti towtruck kohale, mis masina laupäeva hommikul linna tagasi tõi. Poiss kodus- krt juba oli lootus, et saab tast nädalaks ajaks lahti!! :D Ma just sõitsin Gleniga Motoplexile, kui Ric helistas ja arvake ära kas ülemus oli vihane või mitte?? Oleks, et parandamine läheks maksma paarsada taala, eiiii, see läheb maksma tuhandeid.... jama lugu kohe.
Ric seletas: „Hakkas järsku jõud ära kaduma, vajutasin gaasi a ikka kaob ära. Surusin gaasi juurde ning sõitsin edasi, järsku lihtsalt jäi teepeale seisma”. Ütleb, et tema pole süüdi, varem sõitis alati ilma vaatamata, miskit ei juhtund ning pealegi Gleni ülesanne on autot korras hoida, tema on lihtsalt juht. Ei ole ikka nii!! Nüüd juba muudab poiss enda juttu ka, et ta jäi kohe seisma kui esimesed tundemärgid hakkasid, aga asitõendid mootorist räägivad teist juttu. Silver nägi ka auto mootorit- klappidest isegi tükid väljas, kolvide peal vedelevad suured metallitükikesed. Tükid pärit klappidest nagu mehaanik ütles. Ühesõnaga kõik on mootoril pees! Mehaanik raputas ka pead, et nii loll annab ikka olla. Ühesõnaga teretulemast uus diiselmootor. Glen leidis õnneks uue mootori kus on kõik asjad korras, mis poiss metsa keeras ning mootori hinnaks 600.- Vähemalt lähinädalatel saab Glen kätte uue masina mis on juba 3 kuud ehitamisel olnud. Kuna masin ise ei liigu, aga jäätisemasin töötab, siis towiti see laupäeval jalkamatsile kohale. Pärast mängu jälle auto peale ja mehhaaniku juurde parandusse. Glen siis karistuseks ütles Ricile, et pole talle tööd ja ma sain ise footyl jäätist müüa.
Aga siis kõige tähtsam asi- me teeme oma vajalikud farmi päevad täis, et teise aasta viisa kätte saada. Elame nüüd nädalasees Yorgis, seal kus Silver kunagi töötas. Kordan veel, et me EI KORJA mitte midagi, nagu kõik arvavad. Enne korjasite avokaadosid, mida te nüüd korjate?? Jummal küll!! Silver teeb seal igausugu parandust, ehitust jne. Ma pean lapsi hoidma ja süüa tegema- mitte just mu 2 kõige lemmikumat tegevust. Aga kui vaja, eks siis peab tegema. Seal on 2 last: 6-aastane Angus ja 3-aastane Oscar. Angus käib iga päev koolis. Oscar on 3 korda nädalas lasteaias. Aga, aeg mis ta kodus on, on lihtsalt õudne. Tal on vaja 5 asja korraga teha- vaadata multikat (millest ta peale 10 minutit vaatamist ära väsib ja siis uut filmi nõuab), samal ajal tahab ta puzzlet kokku panna (sellised mis on mõeldud temavanustele, mida ta kahjuks teha ei oska). Kuigi 3,5 aastased peaksid seda juba mõistma?? Või mis?? Ma pole eskpert :D. Lisaks sellele toob ta veel mitmeid mänge või siis jookseb õue, et sõita mänguautoga, kiikuda, hüpata tramptliinil jne. Püsimatu tegelane nohh!! Aeg venib seal jubedalt, täiesti KOHUTAV!! Hommikul kell 7 üles, iga minut nagu venib. Kodus mööbub päev nii kähku- jõuan ma vaevalt koristada, nõud ära pesta ja silverile süüa teha, kui juba ongi kell 7 ja Ric ning Silver tulevad koju. Nohh vabal päeval ma tõusen 12, 1 üles kah, ups! :D Kahjuks on nii, et poisid on suht jonnakad. Isa suri neil ära paar aastat tagasi, mingi haiguse kätte. Ema kasvatab neid üksi. Et nad sööks korralikult oma õhtusööki, kulub tund aega palumist. Pesemise rituaal on samasugune- kulub hulk aega ning vingumist. Angusel on kogu aeg pöial suus, ise nii suur poiss ja vingub hullemini kui ta väikevend. Nüüd on lastel koolivaheag 2 nädalat ja mõlemad sellid kodus- appi!! Hetkel pühad ja polegi nagu saanud olla korralikult farmis. Aga muidu peaksime nädala sees passima seal ning reede õhtuks sõidame linna showdele ja oleme tagasi levis. Seal ju levi pole. Et mobiililevi saada, peab sõitma 15 km peateele välja. Seal kruusateel oleks ma peaaegu bluetangue` sisalikust üle sõitnud. Väikemees ületas rahulikult teed, kuid õnneks elusana ta ka jõudis teisele poole. Ühel õhtul paistis kuu nii eredalt, et jättis suure rõnga ümber kuu, mis pidi tähendama seda, et vihma hakkab sadama. Mida lähemal see ring on, seda lähemal on vihm, jälle saime targemaks.
Sel ajal kui me oleme farmis, hoolitsevad Ric ja Kaja kassi eest. Kaja siis kolis sisse eelmine nädal, et saaks siit paremini tööle minna. Ric ei suutnud paari päevaga oma nõusid ära pesta, rääkimata prügiämbri väljaviimisest. Kõik oli jäetud täpselt nii, kui me farmi läksime. Mis saab siis kui me peamegi olema 5 päeva farmis?
Koolivaheajal meil graafik suht sassis- ma pean arvatavasti olema farmis ja Silver teeb linnas tööd. Sõitmist on palju ja tööd on palju, ühesõnaga sebime ringi Yorki- Perthi- Northami ja muude külakeste vahel, küll jäätiseautoga, küll ilma :D. Nädalavahetusel tulevad suured üritused. Ja seda, millal kalendris on Silveril kirjas järgmine vaba päev, seda ei oska öelda. Mina sain täna magada ja ajasin oma tagumiku voodist välja alles kell 2 päeval- küll oli hea end välja magada!!
Uute lugudeni, sau!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar