pühapäev, 1. august 2010

Phuketi seiklused

Panen siis lõike meie seikluste kohta, aga pildid tulevad hiljem, sest pole võimalik neid WIFIga üles laadida....

Phuketis algas täielikult vihmahooaeg. Kohalikud ütlesid, et see ilm vaheldub üle aasta, st eelmine aasta samal ajal oli ilus ilm. See aasta vihmane. Järgmine aasta peaks jälle ilus olema. Selle tulemusena jäi meil ära nii mõnigi sõit ning tühistasime ka tuuri vaatamisväärsustele. Vihma kallas õudsalt.

Käisime 1 päev Phuketi loomaaias, mis oli päris põnev. Tegime pilte tiigri, mao ja ahviga. Pildi eest muidugi küsiti 200 bathi, mis on umbes 7 AUD. Seal toimusid ka igasugused showd. Läksime siis ahvishowle, kus väikesed ahvid tegid igasugu trikke. Ja tundus, et neile meeldis tähelepanu. Poseerisid ikka täiega. Ahvid sõitsid jalgrattaga, rehkendasid, mängisid korvplli jne, jne, jne. Krokodillishow oli jama, kuna trikke tehti vähe. Rohkem oli loomade ärritamist ja näitamist, et need lõualuud käivad sekundiga kinni, kui midagi krokole suhu panna. Elevandishow oli kõige ägedam. Mängisid seal jalgpalli, seisid esimeste või tagumiste jalgade peal. Mängisid pilli. Joonistasid jne. Väga nunnud olid!
Läksime ka Phuketi liblika- aeda. Aga see oli jama- ei näinud me SUURI liblikaid, mida lootsime sealt leida.

Söögid on siin väga maitsvad, eriti siis kui nad pole vürtsised. Proovisime ka siin „väikese“ vürtsiga toite, aga mul ei lähe need alla. Mõtlesime, et kui see on lahja, mis just sõime, siis mis on vürtsine?? Lasime ära grillida ka terve kala, mida aussis omale lubada ei saa. Lobster ning taipärane supp olid ka päris head.
Siin sõidavad ringi ka nn söögitaksod, või kuidas neid nimetada. Putka on kinnitatud rolleri külge. Neid on erinevaid- ühed, kes müüvad ainult puuvilju, teised ainult grillivad erinevaid lihasid. Siis järgmised näitaks müüvad mingit toitu- riisi või makaroni vms. Ja üks Silveri lemmik- pannkoogitakso. Mees tegi pannkoogist lausa kunstiteose. Ütled millega tahad ja teeb- banaani, nutella või erinevate moosidega. Ja siis joonistab pannkoogi peale ning lisab sprinkleid. Vat see oli elu parim pannkook, lihtsalt niiiii superhea. Sorry vanaema, aga sinu pannkoogid jäävad natuke sellele alla....! Silver oleks üks õhtu peaaegu tänaval jalgu hakanud trampima, kui ei leidnud seda meest oma pannkookidega üles. Ja lõpuks vist ka nutma.... Õnneks oli mees kõrvaltänavas. Mis ma oleks selle suure lapsega siis peale hakanud??

Kauplemine on täiesti ära tüüdanud. Ja kõigil müüjatel on ka ühesugune tehnika. Et küsid palju need 2 t-särki maksma lähevad, öeldakse 700 bathi. Siis me pakume 500, müüjad kohe, oiii eii, nii vähe!! Annan isiklikult Teile very good price, 600. No ei aitähh!! Me pakume 500. Müüja 550. Lõpuks saab kaubale 500 peale. No see oli ainult 1 näide, aga üldiselt on kõigi jutt sama.
Eriti kopa viskas ette see tänavapeal karjumine. Hõigatakse ja pakutakse sulle kogu aeg. Taxi??? Tuk- tuk?? Suit (ülikond) for you, sir?? Või siis massage madaaaaam?? Mõtlesin, et kui keegi mulle veel ütleb madaam, sõiman näo täis! Kas ma olen 65 või mis?? Silver jalutas üksi tänava peal ja kohe võeti käest kinni ja hakati jõuga tirima, et tule massaazi!
Õnneks oli meie hotell saare põhimelust Patongist 15 minutit sõita. Olime Kata Beachil, kus müüjad polnud nii pealetükkivad ja seal oli hea rahulik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar